Magunkról

/Magunkról
Magunkról 2019-06-30T10:23:59+00:00

Jelenleg 3 helyszínen dolgozunk: Ajkán, Balatonfüreden és Sümegen

Elérhetőségeink:

Úszóiskolánk vezetője: Nemes- Molnár Margaréta

 

A Polly csapat jelenleg úszásoktatókból, adminisztrációs munkatársakból és

gyakornokokból áll. 

 

Adminisztrációs munkatársakHidi Szilvia, Halbrucker Katalin (Kata)

Ajka oktatóink:

 • baba csoport: Nemes- Molnár Margaréta, Varga- Oszlánszki Ilona (Inci)
 • manó csoport: Barta Laura, Varga- Oszlánszki Ilona (Inci), Halbrucker Katalin (Kata)
 • kezdő csoport: Barta Laura, Halbrucker Katalin (Kata), Miklós Anita
 • középhaladó 1-2 csoportok: Miklós Anita, Nemes- Molnár Margaréta, Takács Barbara (Barbi)
 • haladó 1-2-3 csoportok: Halbrucker Katalin (Kata), Horváth Rozália (Mazsi), Miklós Anita, Takács Barbara (Barbi)

Balatonfüredi oktatóink:

 • baba csoport: Nemes- Molnár Margaréta
 • manó csoport: Homonnai- Sipos Emese, Németh Tamara
 • kezdő csoport: Homonnai- Sipos Emese
 • középhaladó csoport: Merész Vivien
 • haladó csoport: Németh Tamara

Sümegi oktatóink:

 • baba csoport: Nemes- Molnár Margaréta
 • manó csoport: Havasi Petra
 • kezdő csoport: Takács Zsuzsanna
 • középhaladó csoport: Havasi Petra
 • haladó csoport: Takács Zsuzsanna

 

A Polly Úszóiskola alapítója és vezetője:

Nemes-Molnár Margaréta vagyok, ANYA, tanító, fejlesztőpedagógus, gyermekkori rekreációs- és gyógyúszás oktató, babaúszás és születési károsodott csecsemők úszásoktatója, a Polly Úszóiskola vezetője.

Alapdiplomám tanító, koraszülött nagylányom érkezése után kezdtem érdeklődni a fejlesztőpedagógia iránt, ahol egyértelművé vált számomra, hogy mozgásterápiával szeretnék foglalkozni.

2009-ben elvégeztem a MOZGÁSTERÁPIA A TANULÁSI NEHÉZSÉGEK MEGELŐZÉSÉRE ÉS OLDÁSÁRA című tanfolyamot.
2010-11-ben végeztem a GYERMEKKORI REKREÁCIÓS- ÉS GYÓGYÚSZÁS szakirányú továbbképzést.
2012-ben az ANGOLNA BABAÚSZÁS ÉS SZÜLETÉSI KÁROSODOTT CSECSEMŐK OKTATÁSÁNAK MÓDSZERTANI ISMERETEI tanfolyamot.
2016-ban a NEURO-HIDROTERÁPIA A KORAGYERMEKKORI INTERVENCIÓBAN című tanfolyamot végeztem el.

2010 óta oktatok úszást és gyógyúszást. 2014 óta tartok foglalkozásokat Ajkán, amit kezdetben egyedül csináltam, majd az évek során Polly Úszóiskolává nőttük ki magunkat.

Örülök, hogy rátaláltam arra a hivatásra, amit szívvel-lélekkel és hatalmas örömmel tudok nap mint nap végezni.

 

Munkatársainkról bővebben:

 

Barta Laura vagyok. 2017-ben érettségiztem Ajkán, a Bródy Imre Gimnáziumban, jelenleg pedig Győrben tanulok gyógypedagógia szakon a Széchenyi István Egyetemen. Egyik nagy hobbim a lovaglás, amit már több éve űzök. Két évig lovagoltattam gyerekeket, későbbi célom, hogy lovasterapeutaként dolgozhassam. Nagyon szeretem a gyerkőcöket, a velük való munkát, ezért is örültem, mikor 2018 szeptemberében bekerültem a Polly csapatába, hiszen itt minden a gyerekekről szól. Manócskákkal és kezdő csoportosokkal foglalkozom. Az órákon igyekszem a lehető legtöbbet nyújtani a gyerekeknek, nagyon jó érzés látni, ahogy hétről hétre ügyesednek, fejlődnek. Főleg manócskáknál nagy előrelépés, mikor megtörténik a beszoktatás, és már mosolyogva várnak az öltözőben, hogy kézen fogva menjünk a medencéhez játszani. Emellett minden óra egy feltöltődés számomra, hiszen rengeteg pozitív visszacsatolást kapok a gyerekektől. Szerencsésnek tartom magam, hogy egy ilyen szuper csapat tagja lehetek és bízom benne, hogy még sok-sok közös élményben lesz részünk!

 

 

Halbrucker Katalin vagyok, Kata. Anyuka, úszásoktató és adminisztrációs, ügyfélszolgálatos munkatárs. 2018. novemberétől a Polly Úszóiskola főállású dolgozója. 2001-ben végeztem védőnőként Kaposváron az Egészségügyi Főiskolán. Azóta dolgoztam  védőnőként. 2012-ben született meg kislányom, aki által a gyerekekkel való foglalkozási ismereteimet újabb és újabb gyakorlati tapasztalattal bővítettem  Védőnői munkám és kislányom, Emese kapcsán kerültem közelebbi kapcsolatba a Polly úszóiskolával. Mind anyaként, mind védőnőként nagyon örültem a 2014-ben induló babaúszásnak. Hamar bebizonyosodott az úszás pozitív hatása gyermekem egészségi állapotára, így lettem egyre és egyre elkötelezettebb az úszás és Margaréta mellett. Ekkor még csak szülőként, védőnőként, de még nem úszásoktatóként. 2016-ban kaptam lehetőséget hogy a főállásom mellett a Polly úszóiskolában is dolgozhatok. 2016-ban szereztem meg az úszásoktatói végzettséget. Azóta is a szívügyem az úszás, igyekszem a legjobb tudásomat nyújtani minden órámon, szeretek oktatni. Jelenleg kezdő és haladó csoportos gyermekekkel és haladó csoportos felnőttekkel foglalkozok. Az úszásoktatás mellett hozzám futnak be az érdeklődő telefonok és nálam lehet jelezni a ki és bejelentkezéseket is, valamint igyekszem minden egyéb felmerülő kérdésben a segítséget nyújtani, tanácsot adni. Munkám ezen része is sokrétű, az úszóiskola életének mindennapos szervezésében is részt veszek. Élvezem, szeretem a munkámnak ezt a részét is, hiszen fontos és megtisztelő feladatnak érzem hogy a rendszer működésének, működtetésének aktív tagja lehetek.   Mind emberileg, mind szakmailag nagyon sokat kapok az úszás, az úszóiskola és a úszó gyermekeink által. Örülök hogy a Polly csapat tagja lehetek 2018-tól immár teljes állásban is.

 

Havasi Petra vagyok, óvó néni. Óvodapedagógusi diplomámat a Soproni Egyetemen szereztem, gyógytestnevelés specializációval. Abból kifolyólag, hogy mindig is közel állt hozzám ez a terület, folyamatosan dolgozom rajta, hogy fejlesszem tudásomat ezen a téren. Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy Sümegen is nyílik úszóiskola, ám elfoglaltságok miatt, én csak idén januártól tudtam csatlakozni a csapathoz. Amit egy percig nem bántam meg, hiszen az a szeretet és vidámság ami minden alkalommal a gyerekek körében vár minket megfizethetetlen, továbbá az sem utolsó, hogy egy fantasztikus csapat tagja lehetek, akiktől már e rövid idő alatt is nagyon sok mindent tanulhattam az úszásoktatásról!

 

 

Hidi Szilvia vagyok! Két 17 éves kamasz anyukája. Mindkét gyermekem a Polly Úszóiskolába jár úszni, és nagyon szeretik!
1992-ben végeztem Pápán a Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskolában,mint könyvelő,vállalati tervező és statisztikus. Anyagkönyvelőként kezdtem dolgozni. 2001-ben születtek meg ikergyermekeim, Dorina és Valentin. 2011-ben végeztem el egy eladói és egy üzletvezetői iskolát, majd egy Bio boltban dolgoztam. Itt ismerkedtem meg Margarétával!
2015-ben hívott Margaréta a Polly Úszóiskolába dolgozni, mint adminisztrátor! Nagy örömmel mentem, mert mindig is ez a fajta munka állt közel hozzám.
Adminisztrátorként a munkám igen összetett és sokrétű. Ha csak telefonon és számítógépen keresztül is, de végig követem minden nálunk úszó gyermek fejlődését az Úszóiskolában, kezdve a felvételtől a számukra megfelelő nap és időpont megtalálásán át egészen a magasabb csoportba rakásig. Mivel gyógyúszást is oktatunk, a velük kapcsolatos papírmunkák is hozzám tartoznak. Minden hónapban egy hétig fizethetnek nálam a szülők úszásdíjat, ezt nagyon szeretem, mert ilyenkor én is ott vagyok az uszodában és személyesen is találkozhatok a gyerekekkel és a szülőkkel.
Örülök, hogy ebben az igazán szuper csapatban dolgozhatok, és hálás vagyok Margarétának, nem csak azért mert rám gondolt mikor embert keresett erre a munkára, hanem azért is mert mindig, minden körülmények között számíthatok/tunk rá!
Várom az új jelentkezőket a Polly Úszóiskolába nagy-nagy szeretettel!!!

Homonnai- Sipos Emese vagyok. Fő foglalkozásom 2008 óta rendőr, 2014-ben végeztem el a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, most a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán dolgozom. 2007-ben szereztem vízimentő végzettséget is, ezt nyaranként a Balaton partján hasznosítom. Hobbim a motorozás, utazás és a mozgás. 2013-ban férjhez mentem, majd 2014-ben született egy kisfiunk, Marci. Amikor gyermekünk még pocaklakó volt, eldöntöttem, hogy úszásra fogunk járni, és bízom abban, hogy ez a sport végig kíséri életét. A foglalkozások alatt láttam, hogy mennyire megszerette a vizet, milyen magabiztosan mozog, és ami az egyik legfontosabb, az életmentő átfordulást is hamar elsajátította. Egy év elteltével elhatároztam, hogy én is szeretnék pici babákat vízhez szoktatni, ezért 2016 tavaszán sajátítottam el az angolna oktatás módszerét, így rendőri állásom mellett foglalkozom kisgyermekekkel az úszás keretében.

Jelenleg heti egy alkalommal Balatonfüreden tartom a foglalkozásokat baba1, baba2, manó és kezdő csoportnak. A türelmem nagy, a gyerkőcök egyénisége és saját fejlődésük figyelembe vételével oktatok, az órák jó hangulatban szoktak telni. A víz iránti szeretet kialakítása, és az úszó mozgás tanítása mellett játékos formában mondókázunk a picikkel, az óvodásokkal pedig a nehezebb feladatokat gyakoroljuk, hogy a tanév végén büszkén mondhassam nekik és a szüleiknek, hogy

kitartásuk gyümölcseként ősztől a középhaladó csoportba kerülnek, ahol tapasztalt, mosolygós oktatók tanítják őket.

A Polly Úszóiskola színesíti évek óta az életem, a vízben töltött idő alatt mindig feltöltődöm, és bízom benne, hogy ennek a szuper oktatócsapatnak sokáig a tagja lehetek!

 

A nevem Horváth Rozália, de mindenki csak MAZSInak szólít! Egy tíz, és egy négy éves csodálatos fiúk anyukája vagyok! Első kisfiam születése után biztos volt már, hogy gyerekekkel szeretnék hosszú távon foglalkozni, ezért a Csecsemő- és Gyermeknevelő- Gondozó Iskolát elvégeztem. 2015 szeptemberében rátaláltam a Polly Úszóiskola szuper csapatára, és a Sportoktatói OKJ-s tanfolyam elvégzése után, ma is a csapat tagja lehetek. A sok tapasztalat szerzés után, ma már a Városi Óvodában dolgozom mint úszóoktató! Hétfő délutánonként a haladó csoportban úszó gyermekeket oktatom. Az úszásoktatás során, nagyon jó érzés látni a gyors

fejlődést, és a következő szintre, ill. a következő csoportba való ugrás után is látni a gyermekek boldog arcocskáját9! Szeretettel várom a Polly Úszóiskolába jelentkező gyermekeket és felnőtteket egy jó hangulatú úszásoktatásra!

 

 

 

 

Merész Vivien Kitti vagyok, Vivi! Vácon az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán tanulok levelező tagozaton mint csecsemő-és kisgyermeknevelő. A Polly úszóiskola csapatába 2018 őszén csatlakoztam. Balatonfüreden oktatok

a manó csoportban, ahol a legfontosabb feladat a víz megszerettetése, és a vízbiztonság megszerzése, valamint a középhaladó csoportban, ahol a cél helyes technika elsajátítása. Az úszás gyermekkorom óta a kedvenc sportom, és pozitív hatásai miatt mai napig nagyon fontos szerepet játszik az életemben. Imádom az uszoda hangulatát, a vízben töltött idő úszóként és oktatóként is hatalmas feltöltődés. Hálás vagyok, hogy a csapat tagja lehetek!

 

 

 

 

Németh Tamara vagyok.Idén költözött a család Balatonfüredre, úgy, hogy előtte senkit nem ismertünk a városban. Az oktatásnak hála egyre több ismerős, mosolygós arc akad az utcákon. Eredetileg könyvtárosként végzem a munkám, heti egy alkalommal pedig a Polly úszóiskolában gyakornoki státuszban úszást oktatok a Manó csoportban és a Haladók körében. Foglalkozásomból adódóan szeretek kapcsolatot teremteni az emberekkel, és azt kedvelem a könyvtárban és az uszodában is, hogy ezek a kapcsolatok tartalmassá válnak; nem rekednek meg a “kérem-köszönöm-jó napot-viszont látásra” alapoknál. Három gyermek anyukájaként, illetve a vizet szerető és tisztelő emberként az a véleményem, hogy úszni tudni kell. Vagyis meg kell tanulnunk és a tudást át kell adnunk a következő generációknak. A Pollynál ezt a biztonságot a gyerekek igényei és legjobb tudásom szerint igyekszem átadni nekik.

 

 

 

 

Takács Barbara vagyok, Barbi. Jelenleg végzős főiskolai hallgató a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán szociális munka szakon. 2014. decemberében kerültem először kapcsolatba Margarétával, aki akkor segítőt keresett maga mellé. Egy próbaóra alkalmával közelebbről is megtekinthettem, hogyan is zajlik egy foglalkozás. Teljesen magával ragadott az uszoda, az úszás világa és immáron már több, mint 4 éve vagyok tagja a Polly csapatának. 2017 májusában Sportoktató (úszás) végzettséget szereztem. Majd ez év júniusban az Aquafitness oktató tanfolyamot is sikeresen elvégeztem. Jelenleg középhaladó, haladó csoportokat oktatok és mellette felnőtteknek tartok aquajogging foglalkozásokat és kezdő felnőtt órákat. Számomra az oktatás nem csak munka, hanem kikapcsolódás is. Hisz a gyerekektől rengeteg szeretetet és boldogságot kapunk az órákon és azokon kívül is. Szuper érzés mikor a gyerekek felismernek az uszodán kívül vagy épp az általuk készített rajzzal csalnak mosolyt az arcunkra. Már eddig is sokat kaptam a gyerekektől és a Polly lelkes csapatától.

 

 

Varga-Oszlánszki Ilona vagyok, de mindeki Inciként ismer.
Végzettségeim:
Óvodapedagógus( 2009)
Sportoktató (Úszás) ( 2016)
Babaúszás és Születési Károsodott Csecsemők Oktatásainak Módszertani Ismeretei (2017)

2015 szeptember végén találkoztam az úszásoktatással először, és szinte azonnal ráébredtem, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom. A gyerekek szeretete már meg volt, hiszen dolgoztam óvodában de nem volt kérdés, hogy megtaláltam azt a plusz dolgot ami addig hiányzott az életemből.
Először sikeresen elvégeztem a sportoktató, ezen belül az Úszás, majd tavaly szeptemberben már anyaként a babaúszás tanfolyamot is.
Szerencsésnek tartom magam, hogy oktatóként és már anyaként is tagja lehetek ennek a fantasztikus csapatnak.
Jelenleg babaúszást tartok, illetve van egy manócska csoportom is.
Úgy érzem számomra ez a két korosztály az ami a legközelebb áll a szívemhez, nagyon szeretek oktatni gyerekeket, élményt adni babáknak, szülőknek.

Anyaként a babaúszás a lehető legjobb közös program. Természetesen valamennyi rálátásom volt az órákra mint oktató, de most, meg is tapasztalhattam, hogy mennyire fantasztikus dolog együtt úszni, játszani, dolgozni a saját gyermekünkkel. Leírhatatlan az élmény és az érzés.
Anyaként is csak ajánlani tudom mindenkinek.

error: Content is protected !!