Mozgalmas, gondolkodásra késztető és nehéz fél év áll mögöttünk.

Sok minden változott a környezetünkben és volt időnk tudatosan átgondolni Úszóiskolánk további működését, alapelvét és céljait.

A gondolataink részben önállóak csak, részben viszont a szükség és a kényszer szülte őket.

Jelen pillanatban az alaphelyzet, amelyben törekednünk kell a fennmaradásra a következő:

Ajkán az uszodában felnőtt nem mehet a kismedencébe, ahol egyszerre max. 10 gyermek tartózkodhat, a mélyvizes sávokban pedig maximum 5 fő tartózkodhat egy időben. Ezek alapján baba és manó csoportot nem tudunk indítani, kezdő csoportot pedig csak medence széléről történő oktatással. Ez csak Ajkára vonatkozik. Füreden minden csoportunk indul.

Ez az eddigi oktatási rendszerünket alapvetően lehetetlenné teszi. Rákérdeztünk többször is, hogy várható e ebben változás és egyértelmű választ nem kaptunk a kérdésünkre, sőt a válasz alapján nagy valószínűséggel a helyzet nem fog változni, tehát csakis ezen az alapon tudunk gondolkodni.

Valamit ki kellett találnunk, ha szeretnénk az úszóiskolánkat életben tartani és egyértelmű, hogy rajtunk kívül álló okok miatt a kialakult sémát folytatni nem tudnánk, ha akarnánk sem.

Kérjük ezeket is vegyétek figyelembe levelünk olvasásakor.

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy mi a továbbiakban egy kizárólag minőségre alapozott oktatási módszerrel szeretnénk folytatni az Úszóiskolánk működtetését.

Célunk egyértelműen az lesz, hogy olyan minőséget tudjunk nyújtani, ami, mind a mi számunkra, mind a szülők számára elfogadható.

Többször szembesültünk azzal a visszajelzéssel, hogy kis létszámú csoportokban összehasonlíthatatlanul nagyobb a fejlődés. A nyár folyamán dolgoztunk több gyerekkel egyénileg, dolgoztunk mini létszámú csoporttal és számunkra is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Olyan eredményeket sikerült elérnünk amikre mi is büszkén tekinthetünk vissza. Szeretnénk ha úszóiskolánk személyesebbé és még ember( gyerek) és egyénközpontúbbá válhatna. Még jobban szeretnénk arra koncentrálni, hogy mindenkivel többet tudjunk foglalkozni, figyelembe véve a saját egyéniségét, fejlettségi szintjét. Hogy azt érezhesse mindenki,hogy ő vagy a gyermeke „nem csak egy másik 15” között, hanem Ő pont Ő, fontos és a személyes fejlődése is fontos… hogy mindenki még többet kaphasson az időből, odafigyelésből, a motivációból és a dicséretből. Szeretnénk a gyermekekkel hatékonyabban dolgozni és emellett nagyon fontosnak tartanánk, hogy a gyermek jól érezhesse magát eközben, sikerélménye legyen, és büszke lehessen saját magára. Azt is gondoljuk kisebb csoportokban könnyebb felismerni a gyermekek erősségeit, esetleges gyengeségeit, könnyebben megismerjük a gyermekek személyiségét.

A továbbiakban az úszóiskolánk nagyobb volumenű profilváltáson megy keresztül: 5 fős csoportokban fogunk a gyermekekkel dolgozni. Természetesen ez az árak emelkedését fogja maga után vonzani, de mi bízunk abban, hogy aki minket választ, az érti és örül ennek a változásnak. Senkire nem fogunk haragudni, ha ezen elképzelésünkkel nem tud azonosulni. A hatékony együtt dolgozás alapja az hogy kölcsönösen bízzunk egymásban, tudjuk, hogy kinek mi a fontos, kinek mi a célja… és a módszerek, célok és elképzelések közel azonosak legyenek. Így érdemes nekivágni és így lehet hatékonynak lenni.

Úgy gondoljuk, hogy mindenki megtalálhatja a neki megfelelő oktatási módszert, úszóiskolát és azt a lehetőséget, oktatót, úszóiskolát választja, akivel azonosak a céljaik és módszerekről alkotott elképzeléseik.

Ha szimpatikusak az elképzeléseink várunk titeket is szeretettel 2020/21-ben egy személyesebb, egyénközpontúbb, hatékonyabb és minőségibb megújult Pollyval, Pollyban

Gyógyúszóknak:

Először is szeretnénk nektek levezetni a gyógyúszás állami támogatottságát:

Egy gyermek egy lejelentett alkalmára 744 Ft-t tudunk visszaigényelni (a recept lejárta után, tehát az első alkalomtól számított fél év után).
Ez annyit jelent, hogy egy hónapra 5952Ft támogatást kapunk maximum. Ennyivel tudjuk csökkenteni a gyógyúszó gyermekek havi díját a normál” árakhoz képest.

Amennyiben levelünk első felét elolvastátok, tudhatjátok, hogy miben szeretnénk idén változtatni. Fokozottan érvényesnek tartjuk ezt a gyógyúszóinkra. Náluk, a sima úszóinknál is fontosabbnak tartjuk, hogy azt a funkciót töltse be a gyógyúszás, amiért valójában létrejött. A gyermekek egészsége nagyon fontos számunkra és ami gyermekkorban még megtehető, lehet később már nehezebben változtatható. Számukra is szeretnénk egy olyan szolgáltatást nyújtani, amivel maximálisan azt érezhetjük mindannyian, mi is és ti is, hogy mindent megtettünk az egészségük érdekében. Szeretnénk 1 gyermekre több időt szánni, szeretnénk mindent megadni nekik. Nem szeretnénk egy kompromisszumra alapozott gyógyúszás oktatásba belemenni, ahol azt a hamis biztonságérzetet adjuk, hogy a gyermek eljár, csinálja, de mindeközben nem a megfelelő hatékonysággal. Nem szeretnénk azzal szembesülni, hogy nem teszünk meg bármit, ami megtehető.

Tehát gyógyúszó csoportjaink létszáma is 5 főre fog csökkenni és természetesen ezek ára is emelkedni fog így, egyenes arányban a gyermekre fordított idő és az általunk nyújtott minőség növekedésével.

A 2020/21-es évben a következő árakkal tervezünk (5 fős csoportok) :

sima úszók, heti 1x-i alkalom (bármely csoport, bármely helyszín): 11.600 Ft/ hó

sima úszók, heti 2x-i alkalom (bármely csoport, bármely helyszín): 19.800 Ft/ hó

gyógyúszók (heti 2! ): 12.900 Ft / hó

Továbbra is lehetőség van magán úszás oktatást igénybe venni, ennek díja továbbra is 5000 ft+ belépő/ fő/ alkalom.

 

A jövő hét folyamán telefonon is keresni fogunk titeket!

További szép napot kívánunk nektek: Polly Úszóiskola