POLLYSOKNAK

Főoldal/POLLYSOKNAK
POLLYSOKNAK2021-08-04T10:47:41+00:00

Mindannyian teljes állás mellett végezzük a Pollys munkát, így az állandó telefonos ügyelet jelenleg nem működik! Ha mégis telefonon szeretnétek beszélni velünk keressetek nyugodtan, ha nem tudjuk felvenni, akkor visszahívunk amikor lesz rá lehetőségünk.

Elérhetőségeink:  tel: 30/426 12 68, e-mail címünk: email:pollyuszoiskola@gmail.com, de elérhettek minket  facebookos üzenetben is, a Polly Úszóiskola facebook oldalán. 

Kérlek benneteket, hogy csak a Pollys oldalon keresztül írjatok üzenetet, privát üzenetben ne keressétek a kollégákat, mert egyrészt úgy könnyebben elkeverednek az üzenetek, másrészt ezzel szeretném védeni a munkaidejüket és azt, hogy munkaidőn túl ne kelljen a Pollys dolgokkal foglalkozniuk!

Kérjük azt is jelezzétek felénk írásban, ha valamivel nem vagytok megelégedve, s lehetőség szerint próbálunk majd rajta változtatni, javítani!

Úszóiskolánkban alapelv, hogy mi nem versenyeztetünk és a módszertanunkban sem használjuk ki a versenyeztetést. (Nálunk mindenkinek csak saját magát kell legyőznie) Így akinek ilyen tervei vannak a gyermekével azoknak nem a mi úszóiskolánk a megfelelő választás!
Lassabban haladunk az első időben, mert kivárjuk míg a gyermek megérik a feladat kivitelezésére, nem erőltetünk rájuk semmit! Azonban akiknél látjuk, hogy már gond nélkül képes lenne a feladat elvégzésére attól meg is követeljük azt.

A Baba1-2, Manó és Kezdő csoportban kb 4 hetes szoktatási idővel kell számolni. Ennyi idő kell a babáknak/gyermekeknek ahhoz, hogy megszokják az új környezetet, személyeket, hangokat ami az uszodában van. 4 hét után már tudják, hogy mi vár rájuk, ekkor már á általában félelem nélkül és örömmel jönnek a foglalkozásra. E 4 hétben előfordulhat sírás és ellenkezés is, erre készüljetek fel. Én ezért nem szoktam engedni, hogy valaki csak 1 órát kipróbáljon, mert egy óra után nem kap a szülő reális visszajelzést a gyermektől. Viszont arra lehetőség van, hogy a szülő az úszás megkezdése előtt megnézzen egy foglalkozást, hogy tudja hogyan oktatunk.

Ha valaki kezdettől fogva hozzánk jár, akkor kb 1 évet töltenek 1 csoportban.
Nagyobb korban kezdők lehet, hogy csak pár hetet, hónapot töltenek egy-egy csoportban és léphetnek is tovább, DE ha valaki nagyobb korban kezdi és komoly víziszonya van, akkor az is lehet, hogy ő 1,5 – 2 évet tölt a kezdő csoportban!

Kezdő csoportig állandó feladatok vannak. Nem kell attól félni, hogy a gyermek ráun a feladatokra, ez az állandóság a biztonságérzetük kialakulását segíti elő. Sokkal hamarabb beszoknak így a gyerekek, hogy tudják mire számítsanak az órán.

A csoportok beosztása életkor és képesség alapján történik, tehát ha valaki teljesíti a következő csoport követelményeit, akkor mehet is tovább!

Egyik legfontosabb dolog, hogy nálunk a szülők nem tartózkodhatnak bent a medencetérben, csak a 2-3 havonta tartandó nyílt órára jöhetnek be!
A gyerekek általában addig sírnak a szoktatási időben, míg a medencébe nem érünk és el nem kezdődik az oktatás, DE ha a szülő bent tartózkodik vagy a gyermek látja a szülőt, akkor nem fogjuk tudni olyan hatékonyan megnyugtatni, s ahányszor meglátja a szülőt újra elkezd sírni. Fontos, hogy kialakuljon a bizalmi kapcsolat az oktató és a gyermek között.
A célunk, hogy a szoktatási folyamat minél kevesebb időt vegyen igénybe a gyerekek érdekében, azonban ez csak a szülők maximális támogatása mellett tud gyorsan végbemenni. Épp ezért kérjük azt is, hogy a gyerekeknek már otthon mondjátok el, hogy Ti nem lesztek bent az órán, de ők játszanak egy jót a vízben és utána ismét találkoztok.

A nyilatkozatot kérjük kitöltve hozzátok magatokkal az első órára. A legalsó részt csak a babaúszáson a vízbe jövő szülőnek kell kitöltenie!

A nyilatkozat letölthető itt.

Érvényes szakorvosi javaslatra felírt recepttel a baba, manó, kezdő és középhaladó csoportokban bármely időpontban igénybevehető a gyógyúszás. Mélyvízes csoportjainkban a diagnózisnak megfelelő speciális csoportban (haladó 2-gerinces csoport, haladó3- légúti betegség csoport) várjuk a gyógyúszó gyermekeket.

Az OEP finanszírozás megszerzésének menete:
 1. A gyermekorvos beutalót ad a szakrendelésre.
 2. A szakrendelésen az orvos javaslatot tesz a gyógyúszásra. Ez annyiból áll, hogy az ambuláns lapra ráírja: GYÓGYÚSZÁS JAVASOLT.
  (Gyógyúszásra javaslatot csak szakrendelésen adhat orvos! )
 3. Az ambuláns lappal vissza kell menni a gyermekorvoshoz, aki a javaslat alapján felírja vényre a gyógyúszást!
 4. A gyógyúszás igénybevételéhez a rózsaszín vényen kívül 2 db kezelőlap is szükséges, melyet az ellátást rendelő orvos tölt ki!

A recept szövege:NEMES-MOLNÁR MARGARÉTA
KÓD:4823
KRISTÁLYFÜRDŐ IDEGENFORGALMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT
(8400 Ajka, Városliget 1320/1.)
CSOPORTOS GYÓGYÚSZÁS 10-ES KÓD
52 KEZELÉS HETI 2 ALKALOMMALAkik nem ajkaiak (gyermekorvoshoz sem Ajkára járnak), azoknak utazási költségtérítés is jár az úszásra való eljutáshoz. Ehhez az utalványokat is a gyermekorvos állítja ki. 26 hétre összesen 13 utalvány szükséges.

A betegségek, melyeknél igénybe vehető az ingyenes gyógyúszás , zárójelben a javaslattevésre jogosult orvossal:

Betegségek, melyeknél a gyógyúszás javasolt (5/2004. (XI. 19.) EüM rendelet alapján):

 • Szív- és keringési eredetű megbetegedések (gyermekkardiológus szakorvos)
 • Chronicus obstruktiv légzészavarok (gyermekpulmonológus szakorvos, klinikai immunológus és allergológus szakorvos)
 • Gerinc- és mellkasdeformitások (gyermeksebész, ortopéd szakorvos vagy rehabilitációs szakorvos)
 • Ízületi megbetegedések (reumatológus, ortopéd, hematológus szakorvos, rehabilitációs szakorvos)
 • Obesitas és szövődményei (gyermekendokrinológus vagy ortopéd szakorvos)
 • Központi és perifériás idegrendszeri károsodások (gyermekneurológus szakorvos, rehabilitációs szakorvos)
 • Veleszületett és szerzett végtaghiányos állapotok (gyermeksebész, ortopéd vagy rehabilitációs szakorvos)

Életkor: 0-18 év. Korszerű inkontinentia úszónadrág mellett nem kizáró ok a szobatisztaság hiánya.

OEP finanszírozott gyógyúszáson az vehet részt, aki az 5/2004-es EÜM rendelet alapján jogosult rá és a szakorvos/gyermekorvos felírja számára!
 • Az oktatás díját az Országos Egészség Pénztár fizeti az arra jogosultaknak. A gyermekeknek csak a medencebérlési hozzájárulást kell kifizetni!
 • Egy kúra 26 hétig tart és 52 kezelésből áll. A kúrát a recept kiállítása után 90 napon belül meg kell kezdeni.
 • Heti 2 kezelés van, kivéve iskolai szünetekben, amikor akár napi 2 kezelés is lehetséges.
 • 1 kezelés 45 perces.
 • A csoport létszáma min. 4, max. 15 főből állhat.

A gyógyúszáson való részvételhez nem szükséges úszástudás.  A még úszni nem tudó gyermekeket először úszni tanítjuk meg, majd a  haladó csoportban a mély vízben jönnek a speciális sérülésspecifikus gyógyúszó gyakorlatok.

A gyermekek életkoronkénti csoportokba vannak beosztva: 0-2 év 2-4 év és 4 éves kor felett kezdő, középhaladó és haladó csoport, illetve a szülős gyógyúszás, ha a gyermek önállóan nem tud dolgozni. A csoportok kialakításánál az életkoron kívül szerepet játszik a gyermek vízhez való viszonya is!
A mélyvízes csoportjainkban speciális gyógyúszó csoportokat alakítottunk ki a diagnózisoknak megfelelően.
Haladó 2 „gerinces” gyógyúszó csoport:Ebbe a csoportunkba a szakorvosi javaslattal, recepttel rendelkező gerinc deformításos, orthopédiai problémákkal küzdő, mélyvízbiztos gyermekeket várjuk. A feladatsor itt kimondottan ezen betegségcsoportok javítására lett összeállítva. Az óra folyamán végig egy állandó, speciális hátúszás alapú feladatsort végeznek a gyermekek.

Haladó 3 „asztmás” gyógyúszó csoport:Ide szintén olyan gyermekeket várunk, akik szakorvosi javaslattal és recepttel rendelkeznek, asztma, légúti megbetegedés, mellkasdeformitás diagnózisuk alapján.Célunk a helyes légzéstechnika elsajátítása és a helyes légzésritmus megtartása mellett a különböző tüdőterületek átlélegeztetése és a légzőizmok erősítése, szintén állandó speciálisan ezen gyermekek számára összeállított feladatsorral.

A gyógyúszás felíratásának menetét leíró információkat alább le tudjátok tölteni, ezt kinyomtatva nyugodtan elvihetitek a háziorvosnak! Illetve kezelőlapokat is mellékelünk, hogy lehessen fénymásolni róluk.
Nagyon fontos, hogy csak teljesen kitöltött vényt fogadunk el! A szakorvosi javaslatra vonatkozó adatokat is szükséges kitölteni!

A kezelőlapok aláírása, utazási utalványok leadása, vények átadása a fizetés alkalmával lehetséges Szilvinél, ezeket az oktatók nem fogják elvenni az órák előtt, mert nincs arra kapacitásuk, hogy ott minden adatot ellenőrizzenek, hogy átvehető-e a vény!

FONTOS! A MotiBro rendszerbe belépve gyakran a szülő oldala jelenik meg először! Amíg nem váltotok át a gyermek oldalára, addig nem látjátok az óráit! A felhasználóváltás módját és a további kezelését is láthatjátok képernyő videóinkban lépésről lépésre.

Felvesszük a gyermekeket a rendszerbe, majd utána a kapcsolattartó szülőket is. Ekkor fogjátok az első MotiBros levelet kapni. E levélben kell a nagy zöld MEGERŐSÍTEM gombra kattintani!
Lehet, hogy a levelezőrendszeretek először a spam vagy kéretlen levélszemét mappátokba teszi a MotiBros e-mailt. Kérünk ez esetben állítsátok be, hogy az elsődleges mappába érkezzen. Akinek segítség kell ehhez szóljon!

Amelyik csoportba felvesszük a gyermeket év elején, egész végig oda fogjuk várni, míg nem jelzitek, hogy befejeznétek az oktatáson való részvételt, vagy keressünk más időpontot a gyermeknek! Csak akkor lesz dolgotok a MotiBroval, ha betegség vagy egyéb miatt nem tudtok részt venni egy órán és ki szeretnétek jelentkezni, illetve, ha a az órát, amiről kijelentkeztetek pótolni szeretnétek! 

Kérjük mindig figyeljétek majd a MotiBrotól kapott leveleket, mert az elmaradó órákról és egyéb infókról is a rendszeren keresztül fogunk értesíteni benneteket!

Kérünk mindenkit, hogy délben vagy legkésőbb indulás előtt pillantsatok rá a Motibrora, hogy nem marad-e el az aznapi óra!

Ha egymás után 5-10-20 levelet kaptok a MotiBron keresztül, hogy elmarad az óra, akkor azt tekintsétek tárgytalannak. Sajnos jelenleg úgy van megcsinálva a rendszer, hogy ha órasorozatot szerkesztünk (pl megváltoztatjuk az oktató személyét vagy a létszámot vagy bármit) akkor lemondja az összes utána lévő órát és új sorozatot hoz létre automatikusan!

A Motibroba:

 • regisztráció után a szülő is be tud lépni és
 • ki tudja húzni az óráról a gyermekét (Erről mellékletben küldünk egy képes leírást is.)
 • meg tudja nézni, mikor van lehetősége pótlásra
 • nyomon tudja követni, hogy a gyermeke milyen rendszerességgel vesz részt a foglalkozáson

Amelyik csoportba felvesszük a gyermeket év elején, minden héten abban az időpontban várni fogjuk a csoportjába, ezekre az órákra mi jelentkeztetjük fel a gyermeket, a szülőnek ezzel teendője nincs! 

Ha a gyermek bármelyik óráján nem tud megjelenni ezen időpontban kérjük jelezzétek felénk, ez azért is nagyon fontos, hogy az ő helyén abban az időpontban más gyermek tudjon jönni esetlegesen pótolni (ti is így fogtok tudni jönni pótolni, ha más időben jelezve lemondja az óráját)

Hiányzás az óráról, az óra lemondása:

Az óra szabályos lemondásának lehetséges módja (az óra csak ebben az esetben pótolható!):

A MotiBro rendszerben kijelentitek a gyermeket az adott óráról. Ezt az órátok napján déli 12 óráig (hétvégén reggel 8 óráig) tehetitek meg.

Ha az órát nem mondjátok le, akkor úgy vesszük a gyermek az órán megjelent. Ebben az esetben pótlásra nem lesz lehetőségetek és esetlegesen mástól is elveszitek a pótlás lehetőségét.

Hosszabban tartó hiányzás: Kérünk titeket, ha tudjátok, hogy a hosszabban fogtok hiányozni, ne szedegessétek ki a gyerekeket az óráról a MotiBroban, hanem nekünk jelezzetek. Bármikor lehetőségetek van az úszást felfüggeszteni.

Amennyiben ti veszitek ki a gyerekeket az óráról, a ti felelősségetek az hogy a hiányzó órákat a hónap folyamán pótoljátok! (Tehát ha valaki az adott hónapban minden óráról kiveszi a gyermeket a Motibroban, akkor annak pótlásáról is gondoskodnia kell a hónap folyamán, így a havidíjat még fizetnie kell, hiszen bent van a rendszerben)

Mi viszont bármikor meg tudjuk tenni, hogy kivesszük a rendszerből a gyermeket, ha ezt felénk jelzitek. Így a rendszer havidíjat sem számol arra a hónapra.

Bejelentkezés pótlásra:

Saját magatok a MotiBro rendszerben bejelentitek a gyermeket az adott órára. A rendszerben látni fogjátok mely napokon és mely időpontokban van szabad helyünk.  Ezt még az órátok kezdete előtt 1 órával is megtehetitek.

Ha a bejelentkeznétek pótlásra, de az adott napon és csoportban nincs már hely, akkor lehetőségetek van várólistára feljelentkezni. Hely felszabadulása estén e-mailben erről értesítést kaptok és ebben az esetben fel tudtok jelentkezni az adott órára.

Déli 12 óráig (hétvégén reggel 8 óráig)lemondott óra esetén pótlásra van lehetőség az adott hónapban.

CSAK a szabályosan lemondott órák pótolhatók!

Az óra szabályos lemondásának lehetséges módjai (az óra csak ebben az esetben pótolható!):

 1. Saját magatok a MotiBro rendszerben kijelentitek a gyermeket az adott óráról. Ebben az esetben vagytok csak jogosultak az 500 Ft/hó MotiBro használati kedvezményre! Ezt az órátok napján déli 12 óráig (hétvégén reggel 8 óráig) tehetitek meg.
 2. Telefonon: a 06/30 272 16 44 -es számon tehetitek meg, szintén az órátok napján déli 12 óráig, de csak hétköznap. (Fontos infó, hogy ebben az esetben a 500 ft-os MotiBro használati kedvezmény elveszik)
 3. Emailben: pollyuszoiskola@gmail.com, vagy facebookos üzenetben, a Pollys facebook oldalunkon. Szintén az órátok napján déli 12 óráig (hétvégén reggel 8 óráig) (Fontos infó itt is, hogy ebben az esetben a 500 ft-os MotiBro használati kedvezmény elveszik)

Ha az órát nem mondjátok le, vagy nem ezen módokon, időpontokban, akkor úgy vesszük a gyermek az órán megjelent. Ebben az esetben pótlásra nem lesz lehetőségetek és esetlegesen mástól is elveszitek a pótlás lehetőségét.

Ünnepnapok NEM pótolhatók (például: október 23., november 1.)

Bejelentkezés pótlásra:

1. Saját magatok a MotiBro rendszerben bejelentitek a gyermeket az adott órára. A rendszerben látni fogjátok mely napokon és mely időpontokban van szabad helyünk. Ebben az esetben vagytok csak jogosultak az 500 Ft/hó MotiBro használati kedvezményre! Ezt még az órátok kezdete előtt 1 órával is megtehetitek.

2. Telefonon: Barbinál a 06/30 272 16 44 -es számon tehetitek meg, szintén az órátok napján déli 12 óráig, de csak hétköznap! (Fontos infó itt is, hogy ebben az esetben a 500 ft-os MotiBro használati kedvezmény elveszik)

Ha a bejelentkeznétek pótlásra, de az adott napon és csoportban nincs már hely, akkor lehetőségetek van várólistára feljelentkezni. Hely felszabadulása estén e-mailben erről értesítést kaptok és ebben az esetben fel tudtok jelentkezni az adott órára.

Amelyik csoportba felvesszük a gyermeket év elején, egész végig oda fogjuk várni!

Ha a gyermek bármelyik óráján nem tud megjelenni ezen időpontban kérjük jelezzétek felénk, ez azért is nagyon fontos, hogy az ő helyén abban az időpontban más gyermek tudjon jönni esetlegesen pótolni (ti is így fogtok tudni jönni pótolni, ha más időben jelezve lemondja az óráját)

Hosszabban tartó hiányzás: Kérünk titeket, ha tudjátok, hogy a hosszabban fogtok hiányozni, ne szedegessétek ki a gyerekeket az óráról a MotiBroban, hanem nekünk jelezzetek. Bármikor lehetőségetek van az úszást felfüggeszteni, akár azon a módon is hogy a helyeteket az adott hónapban fenntartsuk (2000/hó helytartási díjért) Ilyen esetben havidíjat nem számolunk fel, csak a helytartási díjat. 

Amennyiben ti veszitek ki a gyerekeket az óráról, a ti felelősségetek az hogy a hiányzó órákat a hónap folyamán pótoljátok! (Tehát ha valaki az adott hónapban minden óráról kiveszi a gyermeket a Motibroban, akkor annak pótlásáról is gondoskodnia kell a hónap folyamán, így a havidíjat még fizetnie kell, hiszen bent van a rendszerben)

Mi viszont bármikor meg tudjuk tenni, hogy kivesszük a rendszerből a gyermeket ideiglenesen, ha ezt felénk jelzitek. Így a rendszer havidíjat sem számol arra a hónapra.

Ajka pótlások: Az ajkai helyszínen az órák CSAK az adott hónapban pótolhatók, mivel itt minden óratípusból több van egy héten. Ez alól kivétel a felnőtt csoportunk, akiknek a heti 1 óra miatt minden tanévben 2 alkalommal ( általában december és május hónapban) biztosítunk lehetőséget a szabályosan lemondott órák pótlására

Balatonfüredi pótlások, helyi specialitások:

Mivel csak heti 1 baba,manó és haladó óra van, így a pótlás történhet Ajkán vagy Sümegen, akinek ez nem megoldható, annak minden tanévben 2 alkalommal ( általában december és május hónapban) biztosítunk lehetőséget a szabályosan lemondott órák pótlására! Ilyenkor csak a nem pótlós órákat kell kifizetniük!

Kezdők,középhaladók, akik heti 2x járnak, azoknak mivel Balatonfüreden összesen csak heti 2 kezdő óra van, így a pótlás történhet Ajkán vagy Sümegen, akinek ez nem megoldható, annak minden tanévben 2 alkalommal ( általában december és május hónapban) biztosítunk lehetőséget a szabályosan lemondott órák pótlására! Ilyenkor csak a nem pótlós órákat kell kifizetniük!

Balatonfüreden kis csoportos és normál csoportos úszók bármelyik csoportban pótolhatnak!

Sümegi pótlások, helyi specialitások:

Mivel csak heti 1 baba és manó óra van, így a pótlás történhet Ajkán vagy Balatonfüreden, akinek ez nem megoldható, annak minden tanévben 2 alkalommal ( általában december és május hónapban) biztosítunk lehetőséget a szabályosan lemondott órák pótlására! Ilyenkor csak a nem pótlós órákat kell kifizetniük!

Kezdők és Haladók esetében akik heti 2x járnak, azoknak mivel Sümegen összesen csak heti 2 kezdő óra van, így a pótlás történhet Ajkán vagy Balatonfüreden, akinek ez nem megoldható, annak minden tanévben 2 alkalommal ( általában december és május hónapban) biztosítunk lehetőséget a szabályosan lemondott órák pótlására! Ilyenkor csak a nem pótlós órákat kell kifizetniük!

Sümegen kis csoportos és normál csoportos úszók bármelyik csoportban pótolhatnak!

CSAK a szabályosan lemondott órák pótolhatók!

Középhaladók akik heti 2x járnak, azoknak mivel Sümegen összesen csak heti 3 középhaladó óra van,ebből kettő ugyanazon a napon, egymás után, így a pótlás történhet Ajkán vagy Balatonfüreden, akinek ez nem megoldható, annak minden tanévben 2 alkalommal ( általában december és május hónapban) biztosítunk lehetőséget a szabályosan lemondott órák pótlására! Ilyenkor csak a nem pótlós órákat kell kifizetniük!

Tanítási szünetekről és ünnepnapokról…. a Decemberi órák kapcsán, példáján:

December 22-január 5-ig téli szünetet tartunk. Ennek kapcsán többen kérdeztetek róla, hogy akkor most mi lesz, lehet e pótolni vagy kevesebbet kell fizetnetek december hónapra.

Ennek kapcsán szeretnénk bennetek több félreértést eloszlatni.

Ebben az évben havi bérletes rendszerben dolgozunk. Ez azt jelenti minden hónapban ugyan annyiba kerül a havi bérletetek. Tartalmazzon az a hónap 3 úszós hetet vagy 5-öt. Mert IGEN!! Lesz olyan is amikor 5 alkalmatok esik egy hónapra.

Ez a december hónapra konkrétan levezetve: Itt 3 hetetek lesz lejárni a havi bérleteteket hiszen így is 3 hét marad decemberből. Így pótolni csak akkor tudtok jönni ha a 3 alkalmatok nincs meg ebben a hónapban, mert az első 3 hétben elutaztok, betegek vagytok stb.). Ezen felül nem. (heti ketteseknél értelem szerűen 6 alkalom)

Viszont, vannak olyan hónapok, amikor a ti napotokból 5 alkalom esik egy hónapra (mert adott estben pl. 5 hétfő van abban a hónapban) és értelem szerűen akkor sem emelünk a havi díjon.

Tehát nem…nem tudjátok a negyedik hetet pótolni és nem fizettek kevesebbet, viszont van az évben olyan amikor többször tudtok jönni és nem kell többet fizetnetek.

Sokan, sok helyen dolgoznak a sport területén is havi bérlettel, mi is. Sok helyen a pótlásra nincs egyáltalán lehetőség, de mi igyekszünk. Igyekszünk minden lehetőséget megteremteni arra, hogy mindenki tudjon jönni, ezért is vezettük be a havi pótlásos rendszert. Törekszünk arra, hogy mindenkinek jó legyen, de sajnos közel 400 gyereknél nem tudjuk megoldani, hogy töredékbérleteket számoljunk.

Tehát: Az ünnepnapok és tanítási szünetek nem pótolhatók! Az ezeken kívül kiesett óráitok pótolhatók, az adott hónapon belül!!!

Mivel az oktatók az óra előtt és után a gyermekek biztonságára maximálisan ügyelve, a gyermek sorakoztatását, kísérését, zuhanyoztatását végzik , így órák előtt és után sajnos nem tudnak a szülőkkel beszélgetni. Amennyiben a szülő tájékozódni szeretne gyermekével kapcsolatban, előzetes időpont egyeztetés alapján egyéni fogadóóra keretén belül megteheti ezt. Az időpont egyeztetés a Polly úszóiskola kommunikációs csatornáin történik, a szülő emailben, telefonon, facebookos üzenetben jelzi az igényét és úszóiskolánk felveszi vele a kapcsolatot ez ügyben.

Ajkán az uszodában az öltözés történhet kabinokban, illetve csoportos öltözőkben!

A kabinok az uszoda bejáratával szemben, kétoldalt helyezkednek el! Az öltözők pedig a kabinok után, jobbra a folyosó végén, két oldalon!

Bérelhető öltözőszekrény, fizetni nem kell érte, csak 1000,-Ft kauciót kell hagyni a pénztárban (a pénztárt az uszodába való belépéskor balra találjátok) .

Az ajkai uszodában az öltöztetésnek szabályai vannak!

Hétfőtől -péntekig az öltözés történhet a kabinokban, illetve a csoportos öltözőkben!

Akik a kabinokat használják, azok a kabinban csak az átöltözésig tartózkodhatnak, utána el kell hagyni az öltözőfülkét, úgy , hogy mindkét oldalon nyitva legyen az ajtó!

Kérlek figyeljetek, hogy a kabinba semmi ne maradjon! Amennyiben esetleg mégis valamit bent hagynátok, azt a későbbiekben a pénztárban tudjátok átvenni!

Akik a csoportos, koedukált öltözőben öltöznek (ott már papucs használata kötelező) azoktól is kérjük, hogy átöltözés után amennyiben lehetőségük van rá a ruhákat vigyék ki a szekrényekbe!

Vasárnap csak a csoportos öltözőket lehet igénybe venni! Ez alól csak a baba úszáson a babával vízbe jövő szülők a kivételek!

A mozgáskorlátozott kabint csak mozgáskorlátozott használhatja, egyéb esetben hagyjátok szabadon az átjárás biztosítása érdekében!

Az úszásóra végén, a kabint csak akkor lehet elfoglalni, ha a gyermeket már az oktatók kihozták a medencetérből, és átadta a szülőnek! Amint felöltöztettétek a gyermeket, a kabint el kell hagyni, az ajtókat mindkét oldalon ki kell nyitni! Ezután lehet hajat szárítani!

Hajszárítók a bejárattal szembeni jobb oldali kabinokkal szemben találhatóak a tükröknél! Mivel elég kevés van, ezért a polcon egy kosárban biztosítunk részetekre pollys hajszárítókat is! .

A szabályok és a rend fenntartására az öltözőszekrények előtti részen tartózkodik egy kolléganő (pollys felsőben), aki szívesen segít , ha bármi kérdésetek, problémátok van, vagy nem igazodtok el, illetve figyel a járókában lévő babákra is ha szóltok neki.

Baba úszás esetén a szülő a kabinban öltözik, a babát hordozóban be lehet vinni a medencetérbe, és ott a rendelkezésre álló nyugágyakon kényelmesen lehet le -illetve óra végén felöltöztetni! Az öltözőszekrények végénél biztosítunk pelenkázót, valamint járókát is amíg a szülő öltözködik, addig is biztonságban legyen a baba..

Szülő átöltözése után babával medencetérben vár benneteket az oktató! Aki úszópelust bérel, az itt kapja meg az oktatótól!

Kísérő pénztárban vásárolt kísérőjeggyel és csak papucsban jöhet a medencetérbe!

Óra végén, a kabint csak a szülő használhatja felöltözésre, utána el kell hagyni az öltözőfülkét, úgy , hogy mindkét oldalon nyitva legyen az ajtó!

Babát tilos a kabinban vetkőztetni/öltöztetni!

Manó, Kezdő, Középhaladó úszás: Hétfőtől -péntekig az öltözés történhet a kabinokban, illetve a csoportos öltözőkben!

Akik a kabinokat használják, azok a kabinban csak az átöltözésig tartózkodhatnak, utána el kell hagyni az öltözőfülkét, úgy, hogy mindkét oldalon nyitva legyen az ajtó!

Akik a csoportos öltözőben öltöznek (ott már papucs használata kötelező) azoktól is kérjük, hogy átöltözés után amennyiben lehetőségük van rá a ruhákat vigyék ki a szekrényekbe!

Csoportos öltözés esetén, ahol a szülő-gyermek azonos nemű, ők a férfi-női öltözőket használják, míg az ellentétes neműek a csoportos, koedukált öltözőt vehetik igénybe!

Vasárnap csak a csoportos öltözőket lehet igénybe venni!

Amint átöltözött a gyermek, az öltözőszekrényekkel szembeni tükrös falnál kell gyülekezni a manócskáknak,kezdőknek, középhaladóknak, ide jönnek ki az oktatók a gyerekekért, és óra végén is itt adják át a szülőnek a gyermeket!

Akinek esetleg még nem szobatiszta, és így speciális úszópelenkára van szüksége, amit a Polly Úszóiskolától bérel, az óra előtt az oktatótól tudja elkérni!

Ajkán 45-kor gyűjtjük a gyerekeket és kísérjük be őket a medencetérbe. Ide szülő már nem jön velünk! A manócskáknál sem. Első órán sem! Zuhanyoztatás után együtt megyünk hátra, majd óra végén 45-kor jövünk ki a vízből és kb 50-55 között érünk ki az öltözőbe a gyerekekkel. 

Kérjük a polár köntösök mellőzését! Legjobban egy törölközőnek örülünk, amibe bele van írva a gyermek neve. Kérjük az úszószemüvegre és a papucsra is írjátok rá a gyermek nevét!

Az úszásóra végén, a kabint csak akkor lehet elfoglalni, ha a gyermeket már az oktatók kihozták a medencetérből, és átadta a szülőnek! Amint felöltöztettétek a gyermeket, a kabint el kell hagyni, az ajtókat mindkét oldalon ki kell nyitni! Ezután lehet hajat szárítani

Haladó úszás: Hétfőtől -péntekig az öltözés történhet a kabinokban, illetve a csoportos öltözőkben!

Akik a kabinokat használják, azok a kabinban csak az átöltözésig tartózkodhatnak, utána el kell hagyni az öltözőfülkét, úgy, hogy mindkét oldalon nyitva legyen az ajtó!

Akik a csoportos öltözőben öltöznek (ott már papucs használata kötelező) azoktól is kérjük, hogy átöltözés után amennyiben lehetőségük van rá a ruhákat vigyék ki a szekrényekbe!

Csoportos öltözés esetén, ahol a szülő-gyermek azonos nemű, ők a férfi-női öltözőket használják, míg az ellentétes neműek a csoportos, koedukált öltözőt vehetik igénybe!

Vasárnap csak a csoportos öltözőket lehet igénybe venni!

Átöltözés után a haladó csoportos gyerekek önállóan mennek be a medencetérbe, ahol már várja őket az oktató! Óra végén, zuhanyozás után ugyanígy önállóan jönnek ki a medencetérből, szülő öltözőben várhatja őket!

Kérjük a polár köntösök mellőzését! Legjobban egy törölközőnek örülünk, amibe bele van írva a gyermek neve. Kérjük az úszószemüvegre és a papucsra is írjátok rá a gyermek nevét!

Az úszásóra végén, a kabint csak akkor lehet elfoglalni, ha a gyermeket már az oktatók kihozták a medencetérből, és átadta a szülőnek! Amint felöltöztettétek a gyermeket, a kabint el kell hagyni, az ajtókat mindkét oldalon ki kell nyitni! Ezután lehet hajat szárítani.

Felnőtt úszás: Hétfőtől -péntekig az öltözés történhet a kabinokban, illetve a csoportos öltözőkben!

Akik a kabinokat használják, azok a kabinban csak az átöltözésig tartózkodhatnak, utána el kell hagyni az öltözőfülkét, úgy, hogy mindkét oldalon nyitva legyen az ajtó!

Akik a csoportos öltözőben öltöznek (ott már papucs használata kötelező) azoktól is kérjük, hogy átöltözés után amennyiben lehetőségük van rá a ruhákat vigyék ki a szekrényekbe!

Vasárnap csak a felnőttek használhatják a kabinokat, a gyermekeknek csak a csoportos öltözőket lehet igénybe venni! A kabinokban átöltözésig tartózkodhatnak, utána el kell hagyni az öltözőfülkét, úgy, hogy mindkét oldalon nyitva legyen az ajtó!

Magán Ajka: Hétfőtől -péntekig az öltözés történhet a kabinokban, illetve a csoportos öltözőkben!

Akik a kabinokat használják, azok a kabinban csak az átöltözésig tartózkodhatnak, utána el kell hagyni az öltözőfülkét, úgy, hogy mindkét oldalon nyitva legyen az ajtó!

Akik a csoportos öltözőben öltöznek (ott már papucs használata kötelező) azoktól is kérjük, hogy átöltözés után amennyiben lehetőségük van rá a ruhákat vigyék ki a szekrényekbe!

Csoportos öltözés esetén, ahol a szülő-gyermek azonos nemű, ők a férfi-női öltözőket használják, míg az ellentétes neműek a csoportos, koedukált öltözőt vehetik igénybe!

Vasárnap csak a csoportos öltözőket lehet igénybe venni!

Amint átöltözött a gyermek vagy az oktató viszi be a medencetérbe, vagy a szülő is behozhatja, ilyenkor a szülőnek kísérőjegyet kell vennie a pénztárban, illetve papucs használata kötelező!

Amennyiben az oktató viszi be, úgy a megbeszélt időben az öltözőfülkéknél átveszi, és óra után ide is hozza vissza a gyermeket!

Kérjük a polár köntösök mellőzését! Legjobban egy törölközőnek örülünk, amibe bele van írva a gyermek neve. Kérjük az úszószemüvegre és a papucsra is írjátok rá a gyermek nevét!

Babás magán úszás esetén a szülő eldöntheti, hogy ő csinálja a feladatot a babával, vagy az oktató csinálja, és ő a medence mellől nézi!

Amennyiben a szülő is bemegy a vízbe a szülő a kabinban öltözik, a babát hordozóban be lehet vinni a medencetérbe, és ott a rendelkezésre álló nyugágyakon kényelmesen lehet le -illetve óra végén felöltöztetni! Az öltözőszekrények végénél biztosítunk pelenkázót, valamint járókát is amíg a szülő öltözködik, addig is biztonságban legyen a baba..Babát tilos a kabinban öltöztetni!

Amennyiben csak a medence mellől kíséri végig az oktatást, úgy papucs használata kötelező!

Felnőtt magán úszó: átöltözés után a medencetérben várja az oktató!

Balatonfüreden az uszodában az öltözés csoportos öltözőkben történik!

A csoportos öltözők a pénztár utáni folyosón jobbra fordulva bal oldalon férfi , jobb oldalon női öltöző található!

Az öltözőszekrények alapból nyitva vannak, bárki pakolhat bele, viszont nem lehet őket bezárni! Az kap csak úgynevezett beléptető karórát, amivel az öltözőszekrények is záródnak, aki megveszi a teljes árú jegyet!

Hajszárítók az öltözőszekrényekkel szemben találhatóak!

Baba Úszás:

Az öltözőbe legkorábban a baba úszókat 40-kor engedik be!

Babaúszás esetén: Balatonfüreden az oktatáson részt vevő szülőknek belépőt nem, csak egy 200Ft-os  jegyet kell váltaniuk a pénztárban. Azonban az uszoda területét 20 perccel az oktatás után el kell hagyniuk! A medencetérben kísérő csak érvényes belépőjeggyel tartózkodhat!

Baba úszás esetén a szülő a csoportos öltözőben öltözik, a babát is itt lehet átöltöztetni! A női zuhanyzóban, illetve a mozgássérült öltözőben is található pelenkázó.. A férfi öltözőben is található pelenkázó lap, melyet a padra téve, az apukák is kényelmesen át tudják öltöztetni a babát! Járóka is van, viszont az csak akkor van kirakva, ha előre szóltok, hogy tegyük ki!

Szülő-baba átöltözése után medencetérben vár benneteket az oktató! Aki úszópelust bérel, az itt kapja meg az oktatótól!

Manó,Kezdő,Középhaladó úszás:

Balatonfüreden az uszodában az öltözés csoportos öltözőkben történik ( papucs használata kötelező)!

Az öltözőbe legkorábban a manó, kezdő és középhaladó úszókat 45-kor engedik be!

A csoportos öltözők a pénztár utáni folyosón jobbra fordulva bal oldalon férfi , jobb oldalon női öltöző található! Értelemszerűen a gyermek nemének megfelelő öltözőben kell a szülőnek öltöztetnie!

Abban az esetben, ha a szülő ellentétes nemű mint a gyermek, akkor a szülő nemének megfelelő öltözőben kell öltöztetnie a gyermeket!

Az öltözőszekrények alapból nyitva vannak, bárki pakolhat bele, viszont nem lehet őket bezárni! Az kap csak úgynevezett beléptető karórát, amivel az öltözőszekrények is záródnak, aki megveszi a teljes árú jegyet!

Átöltözés után a gyerekek az öltöző utáni falnál sorakoznak, ide a szülő már nem mehet be, itt várják az oktatók a gyerekeket, és ide is hozzák ki óra után őket!

Azok a manócskák, akik esetleg még nem szobatiszták, és így speciális úszópelenkára van szüksége, amit a Polly Úszóiskolától bérel, az óra előtt az oktatótól tudja elkérni!

Szülő nem tartózkodhat a medencetérben!

Haladó úszás:

Balatonfüreden az uszodában az öltözés csoportos öltözőkben történik ( papucs használata kötelező)!

Az öltözőbe legkorábban a haladó úszókat 45-kor engedik be!

A csoportos öltözők a pénztár utáni folyosón jobbra fordulva bal oldalon férfi , jobb oldalon női öltöző található! Értelemszerűen a gyermek nemének megfelelő öltözőben kell a szülőnek öltöztetnie!

Abban az esetben, ha a szülő ellentétes nemű mint a gyermek, akkor a szülő nemének megfelelő öltözőben kell öltöztetnie a gyermeket!

Az öltözőszekrények alapból nyitva vannak, bárki pakolhat bele, viszont nem lehet őket bezárni! Az kap csak úgynevezett beléptető karórát, amivel az öltözőszekrények is záródnak, aki megveszi a teljes árú jegyet!

Átöltözés után a haladó csoportos gyerekek önállóan mennek be a medencetérbe, ahol már várja őket az oktató! Óra végén, zuhanyozás után ugyanígy önállóan jönnek ki a medencetérből, szülő öltözőben várhatja őket!

Szülő nem tartózkodhat a medencetérben!

Magán úszás:

Balatonfüreden az uszodában az öltözés csoportos öltözőkben történik ( papucs használata kötelező)!

A csoportos öltözők a pénztár utáni folyosón jobbra fordulva bal oldalon férfi , jobb oldalon női öltöző található! Értelemszerűen a gyermek nemének megfelelő öltözőben kell a szülőnek öltöztetnie!

Abban az esetben, ha a szülő ellentétes nemű mint a gyermek, akkor a szülő nemének megfelelő öltözőben kell öltöztetnie a gyermeket!

Az öltözőszekrények alapból nyitva vannak, bárki pakolhat bele, viszont nem lehet őket bezárni! Az kap csak úgynevezett beléptető karórát, amivel az öltözőszekrények is záródnak, aki megveszi a teljes árú jegyet!

Magán úszóknál mivel teljes áru jegyet kell venni a gyermeknek, illetve ha bejön a szülő is a medencetérbe akkor neki is, így jár a beléptető karóra, mellyel zárhatóak az öltöző szekrények!

Amint átöltözött a gyermek vagy az oktató viszi be a medencetérbe, vagy a szülő is behozhatja, ilyenkor a szülőnek teljes árú belépőjegyet kell vennie a pénztárban, illetve papucs használata kötelező!

Amennyiben a szülő nem megy be a medencetérbe, úgy az oktatóval való előzetes egyeztetés alapján a gyermekért kimegy az oktató az öltözőbe, és bekíséri a medencetérbe!

Babás magán úszás esetén a szülő eldöntheti, hogy ő csinálja a feladatot a babával, vagy az oktató csinálja, és ő a medence mellől nézi! Amennyiben nem megy be a medencébe, úgy neki teljes árú belépőjegyet kell vennie a pénztárban, és papucs használata kötelező!

Baba magán úszás esetén a szülő a csoportos öltözőben öltözik, a babát is itt lehet átöltöztetni! A női zuhanyzóban, illetve a mozgássérült öltözőben is található pelenkázó.. A férfi öltözőben is található pelenkázó lap, melyet a padra téve, az apukák is kényelmesen át tudják öltöztetni a babát! Járóka is van, viszont az csak akkor van kirakva, ha előre szóltok, hogy tegyük ki!

Szülő-baba átöltözése után medencetérben vár benneteket az oktató! Aki úszópelust bérel, az itt kapja meg az oktatótól!

Kísérő pénztárban vásárolt teljes árú belépővel és csak papucsban jöhet a medencetérbe!

Felnőtt magán úszó: átöltözés után a medencetérben várja az oktató!

FIZETÉS-HAVIDÍJ AJKA

A Polly Úszóiskolában havi díjas rendszert használunk!!!

Ez azt jelenti minden hónapban ugyan annyiba kerül a havi bérletetek. Tartalmazzon az a hónap 3 úszós hetet vagy 5-öt.

Ez a díj csak az adott hónapban járható le.

Lehetőségetek lesz kiválasztani , hogy heti 1 vagy 2x szeretnétek jönni, a havi díjak ezek függvényében változnak.

Gyógyúszás igénybevétele 18 éves korig lehetséges! 18 éves kor feletti gyógyúszásra a Polly Úszóiskolában nincs lehetőség!

Fizetés:

A havidíj kifizetése csak utalással történhet. (Vagy készpénzes befizetéssel Raiffeisen bankfiókban)

Utalás:
Nemes-Molnár Margaréta e.v.
Raiffeisen
12084003-01562755-00100002

Utalás esetén a megjegyzés rovatba kérlek tüntessétek fel a számla sorszámát.

Go to Top