Úszásoktatás

/Úszásoktatás
Úszásoktatás 2019-03-14T11:07:06+00:00

Csoportjaink:

Az úszásoktatás előtt és a babaúszás után átmenetként hoztuk létre a manó csoportot, melybe 2-2,5 éves kortól várjuk a gyermekeket (már szülő nélkül) s melynek elsődleges célja a vízhezszoktatás. Ebben a csoportban addig maradnak, míg meg nem nőnek akkorára, hogy a tanmedencében leérjen a lábuk.

Még a kezdő csoport fő célja is a vízhez szoktatás és a hason siklás, háton kiskukaccal való elindulás és haladás elsajátítása. Általában 4-5 éves kor körül kezdhetnek itt a gyermekek, de a nagyobb félős, víziszonyos gyermekek is ebbe a csoportba kerülnek először. Amint teljesíti a kimeneti követelményeket a gyermek csoportot léphet, ez bármikor megtörténhet, akár év közben is.

A középhaladó csoportban zajlik a tényleges úszásoktatás. A Polly Úszóiskolában legelőször a hátúszást tanítjuk meg a gyermekeknek, majd utána a gyorsúszás alapjai következnek. Ezek még a kisvízben zajlanak. Évente kétszer történik csoportváltás. Félévkor és év végén. A csoportváltás előtt 2 hétig mélyvízhez szoktatás zajlik. A mellúszást a nyári 3 hetes intenzív oktatás során tanítjuk a gyerekeknek.

A haladó csoport a tényleges gyógyúszás helyszíne. Prevenciós és korrekciós gyakorlatokat végzünk, mellyel nem csak az OEP finanszírozott gyógyúszásra járók rahabilitációja és egészségi állapotának javulása érhető el, hanem az egészséges gyermekeknél is megelőzhető a hanyag tartás kialakulása illetve elősegíti a szabadidő hasznos eltöltését és az egészségi állapot, illetve kondíció megőrzését.

Felnőtt oktatásra várjuk mindazok jelentkezését, akiknek eddig nem volt lehetőségük vagy bátorságuk megtanulni úszni! Az oktatás kismedencében zajlik, de mélyvízes felnőtt órára is van lehetőség.

Magánóra vagy kiscsoportos oktatás keretében is van lehetőség az úszás elsajátítására, melynek gyakorisága és időpontja szabadon választható az uszodai lehetőségeink függvényében.

Délelőtt szervezett oktatásra várjuk az iskolai és óvodai csoportokat. Mi az óvodás, iskolás csoportok esetében is a minőségre törekszünk, ezért 15 fő felett több oktatóval zajlik a foglalkozás, legtöbbször tudásszint alapján differenciált csoportokban.

error: Content is protected !!