Baba2 csoport

Baba2 csoport 2019-09-16T08:44:57+00:00

Részvételi feltételek

A baba2 csoport a stabil járás kialakulásától, de legalább 1 éves kor betöltésétől kb. 2-2,5 éves korig tart.

Gyermeknek orvosi vagy védőnői igazolás szükséges, hogy a gyermek egészséges, babaúszáson részt vehet. Vízbe jövő szülőnek nyilatkozat, hogy egészséges, nem szenved fertőző betegségben. A szülői nyilatkozat letölthető itt.

Szükséges felszerelés

Babának ebben a csoportban már úszósapka használata kötelező, illetve egy speciális, ÁNTSZ előírásainak megfelelő úszópelenka szükséges, mely combban és derékban gumival szabályozható!


Az úszópelenka 62-68, 74-80, 86-92 és 98-104-es méretekben kapható. Előre történő egyeztetés alapján megvásárolható vagy bérlehető az oktatás helyszínén. Bébi textil úszósapka 790Ft, Úszópelus 4000Ft, bérlése 400Ft/alkalom.

Szülőknek szükséges felszerelés: fürdőruha, úszósapka, papucs, törölköző.

A foglalkozás célja

  • a babák vízhez szoktatása
  • a tudatos légzésvisszatartás kialakítása
  • az esetleges mozgásdeficitek javítása
  • a szülő-gyermek viszony harmonizálása
  • a szülő víziszonyának gyermekre való átragadásának megakadályozása

Információk

A babaúszás általában 80-90 cm-es medencében zajlik, így az is részt vehet rajta, aki nem tud úszni. Ennyi idősen már nincs meg a babáknál a búvárreflex, de mi ezt nem is használnánk ki hanem egy feltételes reflexet alakítunk ki náluk, hogy tudatosan tartsák vissza a levegőt. Ez általában 8-12 hét. Ha otthon fürdés során “merülünk” jelszó után egy pohárból vagy kannából vizet öntenek a fejére, úgy, hogy lecsorogjon az arcára, akkor felgyorsítható ez a folyamat. A foglalkozás 45 perces, melynek az első 30-35 perce kötött feladatokból áll, míg a második 10-15 perce szabad játékból.

A legtöbb helyen 30-31 fokos vízben zajlik a foglalkozás. Vékony fázós babáknak érdemes neoprén pólót beszerezni pl a Decathlonban, így kevésbé fáznak!

A szoktatási idő nagyobb babáknál is 4 alkalom. Ennyi kell a babának, ahhoz, hogy megszokja az új helyszínt, körülményeket, hangokat, társakat. Tehát nem kell megijedni, ha az első órán sír a gyermek, vagy nem akar „dolgozni”.

Első órán 20 perc az „elvárt” idő a babáktól, ha ezután nyugtalanná/síróssá válik, akkor nyugodtan el lehet hagyni a medencét! Fontos viszont, hogy lehetőség szerint még a medencében próbálják megnyugtatni a babákat, s csak utána menjenek ki, hogy ne negatív élménnyel záródjon a foglalkozás számára!

Oktatás utánra folyadékkal és rágcsival érdemes készülni, mert a gyermekek megéheznek, megszomjaznak, illetve így az öltöztetés is könnyeben megy.

Pelenkázó és járóka minden helyszínen, illetve a legtöbb helyen hajszárító is rendelkezésre áll.

 

Időpontok helyszínenkéntÓrarend

Aktuális áraink: Árak, kedvezmények

Jelentkezési lap 2019/20-as tanév

error: Content is protected !!