Otthoni előkészületek

///Otthoni előkészületek
Otthoni előkészületek 2017-11-29T11:08:53+00:00

babaúszásAjka.0374Egyre több pici baba érkezik a foglalkozásra. Az ő szüleiknek szeretnék segíteni ezzel a kis összefoglalóval, hogy hogyan készüljenek fel a babaúszásra. Persze a nagyobb babákra is érvényes, de minél kisebb korban jön egy baba úszni, annál körültekintőbben kell eljárni!
Ha valaki tudatosan készül a babaúszásra, akkor nagyobb eséllyel fogja már az első foglalkozást is élvezni a baba! (Egyébként általában 3-4 foglalkozás szükséges ahhoz, hogy a baba teljesen megszokja az új ingereket és környezetet és feloldódjon az órán!)

Nézzük, mit tegyünk otthon:

  • Már az első naptól kezdve mossuk meg a baba arcát is vízzel. Fürdés közben első nap csak nedvesítsük meg a tenyerünket, pár nappal később viszont már egy kis vizet is tehetünk bele és azzal töröljük át az arcát. Ha előtte felhívjuk rá a figyelmét: Baba, (nevét is mondhatjuk) MERÜLÜNK! akkor – egy idő után – nem fogja meglepetésként érni.
  • Ha tudjuk, hogy apával fog úszni, akkor lehetőleg a kezdetektől apa fürdesse! Ha ez nem megoldható, akkor az első néhány babaúszás alkalmával mindkét szülő jöjjön be a medencébe!
  • Úszás előtti héten a nagy kádban fürdessük a babát. A fürdés végén engedjünk hideg vizet a kádba (a csapból egy pontba) majd húzzuk a babát a “hidegfoltba” és utána vissza a melegebb vízbe. 2 naponként kb 0,5 fokkal hidegebb vizet készítsünk a fürdéshez és így vigyük le a fürdővíz hőmérsékletét 34 fokig! A medence hőmérséklete kb 31 fokos az uszodában.
  • Az első alkalommal érkezzünk időben, hogy legyen idő nyugodtan átöltözni, illetve az adminisztráció is időt vesz igénybe. Próbáljunk minél korábban bemenni a vízbe, mert a babákkal és szülőkkel teli medence is megijesztheti a piciket!
  • Ha van valami amitől félsz vagy ami miatt aggódsz, akkor kérdezz bátran, nincs buta kérdés, kérés. Amit lehet próbálok megoldani! A félelmet és bizonytalanságot megérzik a babák és átragad rájuk!
  • -És ha végigüvölti az órát?!?!?! Vagy megijeszti a többi babát a sírásával?
    Egyrészt ha nagyon sír és nem lehet megvigasztalni, akkor nem fogjuk azzal kínozni, hogy 45 percig ordítson! Az első órán egyébként is csak kb. fél óráig szoktak bent lenni a pici babák!
    Másrészt nem kell aggódni, ha sír. Ez egy közösség, a babáknak azt is meg kell tanulni, hogy bizony előfordul, ha egy másik baba nyűgös, vagy fáradt, vagy megijedt valamitől és ennek hangot is ad.

Végül pedig ne felejtsétek el, hogy mindenki aki a vízben van szülő! Ők is átélték ugyan ezt (beleértve az oktatókat is) a kezdetekben!

Jelentkezési lap 2019/20-as tanév

error: Content is protected !!