Kezdő csoport

//Kezdő csoport
Kezdő csoport 2019-09-16T08:48:16+00:00

Kezdő csoport- Vízhez szoktatás, vízbiztonság, alapozás sok-sok türelemmel, játékosan

Életkor: 4 éves kortól

A tényleges úszásoktatást a 4 éven felülieknél lehet elkezdeni, hiszen ekkorra érik meg a kar-láb koordináció annyira, hogy eredményes munkát tudjunk végezni.

Mikor és miért velünk?

A Polly úszóiskola rekreációs úszóiskola. Mi nem versenyeztetünk. Időt adunk, türelmesek vagyunk. Maximálisan szem előtt tartjuk a gyermek egyéni fejlődési ütemét. Célunk ebben a csoportban, hogy a gyermekek, vidáman, mosolyogva jó szívvel tudjanak vízbe menni (jönni), megszerezzenek egy alap vízbiztonságot. Ahogy mi is azok vagyunk, gyermekeink is különbözőek, mindenki más és más alapokkal, más szintről indul. Van aki ebben, van aki abban erősebb, van aki fél, van akinek rossz élménye van, van akinek labilisabb az egyensúlya, gyengébb az izomtónusa, kicsit kevésbé kitartó a figyelme, izgágább vagy akár visszahúzódóbb, félősebb…..de mindenki megfér egymás mellett és mindenki valahol beleillik egy képbe. Szeretjük a különbözőséget és az egyéniséget. Nem akarjuk a gyermekeket megváltoztatni, hanem a saját mentalitásuk, egyéniségük mellett kihozni belőlük a legtöbbet. Büszkék vagyunk rájuk, amikor lépésről lépésre leküzdik önmagukat és átlépik saját határaikat. Legyen ez az első merülés, az első helyes lábtempó, az első önálló deszkázás….vagy akár az első mosoly a medencében.

Hogy mit adunk ebben a csoportban? Meddig jutunk?

Megtanulunk :

-buborékolni, merülni (helyes levegővétel, tudatos levegő visszatartás, kifújás)

-deszkával önállóan lábtempózni

-kukaccal önállóan lábtempózni, hason, háton

-háton felfeküdni

-szer nélkül siklani

Ezek a feladatok mind-mind megalapozzuk, hogy egy magabiztos, bátor gyermekkel és jó alapokkal tudjuk elkezdeni megtanítani konkrétan a 3 úszásnemet a középhaladó csoportunkban. Folyamatosan figyeljük a gyermekeket és akin úgy érezzük már túl ügyes a kezdő csoportunkhoz ott a szülőt megkeresve (év közben is) áttesszük a kezdőt követő középhaladó csoportunkba. Van akinél ez pár hét, hónap után megtörténik, de ez a ritkább. Hisszük, hogy a gyermekeknek időre van szükségük ahhoz hogy magabiztossá váljanak és a víz szeretete kitartóan megmaradhasson az életükben. Hisszük, hogy az egyéni odafigyelés és a szelektálás biztos alap számunkra, hogy fel tudjuk mérni ki mikor válik testileg -lelkileg alkalmas a váltásra, hisszük, hogy az időadás és az időzítés nagyon-nagyon fontos.

A hatékony oktatás érdekében a szülők csak az első órán lehetnek a medencetérben. A gyermekek fejlődését a 2-3 havonta tartandó nyílt órákon tudják nyomon követni.

Felszerelés :Úszósapka (szilikonos), fürdőruha, papucs, törölköző, úszószemüveg (ajánlott).
Úszósapka és úszószemüveg előzetes egyeztetés után a helyszínen vásárolható!

 

Időpontok helyszínenkéntÓrarend

Aktuális áraink: Árak, kedvezmények

Jelentkezési lap 2019/20-as tanév

error: Content is protected !!