Manó csoport

//Manó csoport
Manó csoport 2019-09-16T08:46:33+00:00

Manó csoport- vízbiztonság, vízszeretet, játék, móka, önállóság, alapozás

Tudjuk nagyon nehéz elengedni a kezüket. De végtelen büszkeség is egyben, ránézni a gyermekünkre, amikor egyedül, önállóan véghez visz valamit és ebben örömét is leli.

Hogy miről szól nálunk a Manó úszás?

Arról hogy a gyerkőc megszeresse a vizet, biztonsággal mozogjon benne, legyen egy alap vízbiztonsága. A vízben végzett minden mozgásforma komplexen és kisebb terhelés mellett mozgat meg izomcsoportokat, javítja az egyensúly érzékelést, térérzékelést. Játékos feladataink hatnak a figyelemre, koncentrációra is. Az óra meghatározott, óráról órára ismétlődő feladatsora folyamatosan építi a gyermekben az állandóság okozta biztonságérzetet. Manó csoportos oktatóink alapszakmája is a gyerekekhez kötődik.

Hogy mit csinálunk konkrétan? Játszunk…. és közben megtanuljuk a helyes deszkahasználatot, a tudatos légzés visszatartást,megtanulunk háton lebegni, a vízbe beugorva hasról hátra fordulni (életmentő hátrafordulás alapja) és kiúszni. Nem, még szabályosan úszni ugyan nem fognak tudni a gyermekek ebben csoportban, de egyre nagyobb biztonsággal fognak mozogni a vízben, sok alapmozdulatot megtanulnak, ezzel megalapozva azt hogy mire az életkori sajátosságaik azt lehetővé teszik gyorsan és könnyebben elsajátítsák az úszás helyes technikáját.

Hogy ehhez mi kell??  ….Elhatározás… Egy kis kitartás… A kezdet nehéz lehet… Mint ahogy ebben az életkorban minden kezdet, minden új…. De biztosak vagyunk benne hogy megéri…..Átéltük, tapasztaltuk…Oktatóként is és anyaként is. ….és látni a gyermekeket, hogy mekkora élményt adunk nekik elmondhatatlanul jó érzés.

Szeretettel várunk mindenkit, hogy ez az élmény közös legyen. 

Részvételi feltételek

Ez a csoport 2-2,5 éves kortól kb. 4-4,5 éves korig tart, addig míg a gyermek lába le nem ér teljesen a tanmedencében.

Szülői nyilatkozat, hogy a gyermek egészséges, úszásoktatáson részt vehet.

Szükséges felszerelés

Úszósapka, papucs, törölköző, úszószemüveg (opcionális), illetve a még nem szobatiszta gyermekeknek egy speciális, ÁNTSZ előírásainak megfelelő úszópelenka szükséges, mely combban és derékban gumival szabályozható!


Az úszópelenka 62-68, 74-80, 86-92 és 98-104-es méretekben kapható. Előre történő egyeztetés alapján megvásárolható vagy bérlehető az oktatás helyszínén.

Kérjük a szülőket, hogy a polár köntösök használatát mellőzzék, mert nagyon megnöveli az óra előtti és utáni zuhanyoztatás idejét!

A foglalkozás célja

  • a gyermek önálló részvétele a foglalkozáson
  • az uszodai rend megismertetése, kialakítása
  • víz-, uszoda-, mozgásszeretet kialakítása
  • feladattudat kialakítása

Információk

Ez az első olyan csoport, ahol a gyermek önállóan, szülő nélkül vesz részt a foglalkozáson.  A szülő már a medencetérben sem tartózkodik a hatékony oktatás érdekében.

Egy csoportban max. 6 gyermek van 1 oktatóval.

 

Időpontok helyszínenkéntÓrarend

Aktuális áraink: Árak, kedvezmények

 

Jelentkezési lap 2019/20-as tanév

error: Content is protected !!