Babaúszás

//Babaúszás
Babaúszás 2019-03-14T10:43:27+00:00

Babaúszásra két korcsoportban fogadjuk a gyermekeket és az őket kísérő szülőket.

Baba1 csoport:
Erre a foglalkozásra várjuk azokat a babákat, akik betöltötték a 3 hónapot és súlyuk meghaladja a 6kg-ot.

Baba2 csoport:
Ebben a csoportban fogadjuk azokat a babákat, akik elmúltak 1 évesek és elindultak önállóan!

Az órákon az Angolna babaúszás és a Neuro-hidroterápia módszertanát használjuk több-kevesebb változtatással.
Nagyon fontos, hogy az első időben nem visszük víz alá a babákat: nem használjuk ki a búvárreflexet. Egy új feltételes reflexet alakítunk ki a babáknál, a TUDATOS légzésvisszatartás reflexét! Ennek kialakulása kb. 8-12 hét után következik be. (Ha az otthoni fürdés során is “merültök” akkor hamarabb.) Imitált merüléseket addig is végzünk.

Az órák 45 percesek. Az első 30 percben kötött feladatok vannak, az utolsó 15 percben szabad játék.
Az oktatás Ajkán és Füreden kis vízben történik, Balatonalmádiban 120 cm mély a medence, így akkor is bátran jöhettek, ha nem tudtok úszni/féltek a víztől!

Az óra kezdete előtt fél-negyed órával érdemes az uszodába érkezni, hogy kényelmesen át tudjatok öltözni!

A babaúszáson való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!

Amit nektek kell hoznotok:

 • Igazolás a gyermekorvostól vagy védőnőtől, hogy a baba egészséges és babaúszáson részt vehet (Csak Ajkán kell!)
 • Nyilatkozat annak a szülőnek, aki a vízbe jön, hogy nem szenved semmiféle fertőző betegségben. A nyilatkozat letölthető itt, vagy kitölthető óra előtt az uszodában.
 • Úszópelus. Ez egy speckó, ANTSZ előírásoknak megfelelő 3 rétegű mosható pelus.  4 méret létezik belőle 62-68, 74-80, 86-92 és 98-104. Ez simán ráadható a babákra, de aki úgy gondolja adhat alá eldobható úszópelust is. Az úszópelus előzetes egyeztetés után megvásárolható nálunk, vagy 400Ft-ért kölcsönözhető is!
 • Fürdőruha, úszósapka, papucs, törölköző.
 • Ahol kísérő is bejöhet az órára ott ő is hozzon magával papucsot!
 • Folyadék. Ez lehet anyatej, ha szoptattok, vagy víz, tea vagy amit kapni szokott a baba. Az óra végére fáradtak és szomjasak lesznek!
 • Babaolaj. Vagy ha ti is a természetesség hívei vagytok, akkor shea vaj vagy kókuszolaj, amivel a zuhanyzás után átkenhetitek a kicsi bőrét, hogy ne száradjon ki.

Örzse3Már az első alkalommal (5 hónaposan mentünk) minden előzetes félelmem szertefoszlott, ami volt bennem a babaúszással kapcsolatban.
Jó programot jelent a babámnak, változatosságot a hétben. És minden alkalom után ugrásszerű fejlődést látok rajta, mind a mozgását, mind a személyiségét tekintve! Nagyon élvezzük a pancsolást mindketten, igazán hasznos kikapcsolódás ebben a végtelen hosszúnak tűnő csecsemőkorban 🙂 !

Rév Szilvia
Somogyvámos

Egyéb infó:

 • Babaúszáson az a baba vehet részt, aki megkapta a DiPerTe oltását, elmúlt 3 hónapos és legalább 6 kiló.
 • Úszás előtt zuhanyozzatok le a babával. Mindannyiunk érdeke. Úszás után zuhanyozzatok le a babával és kenjétek be a bőrét, hogy ne száradjon ki. Baba érdeke, hogy a klóros vizet lemossátok róla!
 • Úszás után NE töröljétek ki a baba fülét fülpiszkálóval, mert a fülzsírt beljebb toljátok és dobhártya károsodást okozhattok. Ha a fejét oldalra fordítjátok a víz kifolyik belőle, illetve a törölköző sarkával kitörölhetitek a felesleges vizet.
 • Úszás előtt 1 órával kapjanak utoljára bármilyen táplálékot a babák.

 

error: Content is protected !!